Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція Михайло Подоляк заявив, що необхідно фізично зачистити проросійських людей в Україні

Таке повідомлення з’явилося в російських пропагандистських медіа та поширювалося у російському сегменті Facebook. Було опубліковано фрагмент інтерв’ю, де радник Офісу Президента України Михайло Подоляк заявив, що нібито фізичне знищення усіх проросійських людей розв’яже російське питання. Це – маніпуляція.

Як зазначають аналітики MythDetector, Михайло Подоляк не говорив про фізичне знищення проросійських людей. 31 березня в ефірі «24 Каналу» він розповідав про вплив Києво-Печерської лаври та Української Православної Церкви Московського патріархату, яка є за його словами філіалом Російського Патріархату. А завданням Російського Патріархату є атака Української держави. Подоляк наголошує на тому, що в перші місяці повномасштабної війни УПЦ МП можна було фізично очистити від проросійського духовенства.

У такий спосіб пропагандисти намагаються дискредитувати українську владу та залякати українців. Раніше «Детектор медіа» писав про те, як російська пропаганда використовує тактику залякування.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись