Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція Міністр оборони України радіє тому, що українці стали щитом для НАТО

Телеграм-канали, які курує російська розвідка, поширюють повідомлення, що міністр оборони Олексій Резніков «радіє» тому, що українці «стали щитом для НАТО», і всі жертви українців «заради цього». Це — маніпуляція.

Телеграм-канали вирізали шматок відео з інтерв’ю міністра оборони ведучій «Вікон» на СТБ Олені Фроляк, де він розповідає, що тепер нарешті, після 10 місяців війни, його колеги з Європи та США визнають те, від чого відхрещувалися на початку війни: саме Україна зараз боронить цивілізаційний вибір всієї Європи та західного світу як такого. І зараз, по суті, саме Україна виконує місію НАТО, яку собі на меті ставив альянс. Тому, вважає Резніков, країни НАТО недостатньо швидко надають Україна допомогу, визнаючи той факт, що українці рятують від Росії зокрема їх.

Зрозуміло, що Україна воює не заради НАТО, а задля власного виживання та збереження держави. Але при цьому вона також рятує і Західний світ від агресії Росії, і цей факт визнають, за словами Резнікова, всі партнери України. Резніков не радіє цьому в інтерв’ю: він лише констатує факт. Але російські пропагандисти постійно просувають наратив, що «Захід вирішив воювати з Росією до останнього українця». І маніпуляція словами Резнікова — один з елементів цього наративу.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись