Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Колишній генеральний секретар НАТО Веслі Кларк визнав, що російська армія — дуже компетентна та сильна

Таку тезу поширює російська пропаганда. За даними Центру протидії дезінформації при РНБО, пропагандисти подають як доконаний факт власну дезінформаційну інтерпретацію слів Кларка. Зокрема, стверджують, що він начебто «остудив запал українців» на тлі успішної деокупації території на Харківщині. Мовляв, колишній генсек НАТО визнає високу компетентність російської армії, чим применшує радість українців.

Однак Кларк не применшував досягнень України та не стверджував, що російська армія сильніша. Як пише Центр, насправді риторика Веслі Кларка залишається незмінною з 24 лютого 2022 року. За його словами, єдиний варіант завершити війну в Україні — перемогти Росію. Кларк просто переконаний, що «не треба недооцінювати ворога», оскільки Україна продовжує воювати.

Однак російська пропаганда використовує інформаційні маніпуляції для формування нових меседжів про непереможність російської армії на тлі відступу військ Росії під тиском збройних сил України. Пропагандисти прагнуть применшити успіхи українських Збройних Сил, демонструючи, що попри деокупацію, західні експерти, зокрема, й військові НАТО, вважають російську армію потужнішою. 

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись