Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція Голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що Україна вступить до ЄС через 20-30 років

Російські медіа, що транслюють прокремлівську риторику, поширюють інформацію про те, що голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн нібито заявила, що Україна вступить до Європейського Союзу через 20-30 років. Про це вона сказала буцімто під час свого інтерв’ю 22 червня у Лондоні на конференції з відновлення України. Це — маніпуляція.

На кейс звернули увагу фахівці проєкту Stop Fake. Агітпроп вирвав із контексту слова голови Єврокомісії. Насправді ж Урсула фон дер Ляєн сказала, що «Європейський Союз через 20-30 років є немислимим без України та блоку західнобалканських країн у ньому». А на запитання журналістів, коли саме Україна вступить до ЄС, вона відповіла, що назвати точну дату не може. Вступ до ЄС залежить від того, коли Україна виконає всі вимоги.

У такий спосіб російський агітпроп намагається дискредитувати Європейський Союз та переконати українців у тому, що Захід не хоче бачити Україну членом ЄС. Раніше «Детектор медіа» розповідав про меседж, що українське зерно знищує Євросоюз.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись