Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція В Україні значний дефіцит ППО, через що понад 60% російських ракет влучили в цілі

6 липня в анонімних телеграм-каналах, що транслюють прокремлівську риторику, почали поширювати інформацію про те, що в Україні склався значний дефіцит ППО. Такі заяви з’явилися після нічної атаки російських ракет по території України та влучання в багатоповерхівку у Львові. Зазначають, що це був нібито тестовий варіант відстеження ППО. «Як виявилося, майже пусто. Більшість ракет дійшла до цілей (ракет було не більш ніж півтора десятка, дійшло до цілей понад 60%, інші було збито)», — пишуть в анонімних телеграм-каналах. Це — маніпуляція.

Як повідомляють Повітряні сили ЗС України, вночі 6 липня ворог атакував Львів «Калібрами» з акваторії Чорного моря. Було збито 7 із 10 ракет, є влучання по цивільних об’єктах у місті. Отже, було збито 70% ракет, тільки 30% досягли своїх цілей, а не 60%, про що пише агітпроп.

Також речник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат прокоментував нічну атаку по Львову в ефірі проєкту «Радіо Свобода» «Свобода.Ранок». «Саме наявність F-16 може зробити можливим знищення усіх повітряних цілей, які атакують українську інфраструктуру», — зазначає військовий. Юрій Ігнат додає, що росіяни «пропрацювали маршрут, використовуючи і рельєф місцевості, і русла річок – в цьому випадку Дніпро, – вони летіли до Києва і різко звернули в напрямку Львова».

У такий спосіб російські пропагандисти намагаються посіяти паніку серед українців та викликати недовіру до влади. Раніше «Детектор медіа» розповідав про меседж, що всі системи ППО встановили у Києві, тому інші міста України — незахищені.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись