Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Генерал США похвалив російську армію за професіоналізм

Пропагандисти поширюють інформацію, нібито голова Генштабу США генерал Марк Міллі випадково похвалив Росію за «успіхи» на початку «спеціальної воєнної операції». Мовляв, він заявив, що Росія прагнула просунутись до Дніпра, і в такий спосіб випадково і похвалив російську армію за професіоналізм. Це — фейк. 

На нього звернули увагу аналітики проєкту StopFake. Насправді американський генерал не казав такого про російську армію. Навпаки, в інтервʼю для Foreign Affairs він заявив, що за дуже короткі терміни Росія не домоглася своїх стратегічних цілей і не змогла досягти того, чого хотіла, у воєнний спосіб. 

Пропагандисти постійно вдаються до перекручування інтервʼю західних медійних осіб під власні меседжі. Так вони хочуть показати, що підтримка Заходу — лише вдавана і що насправді він визнає перемогу Росії. Але в дійсності темпи підтримки з боку Заходу і далі лише зростають

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись