Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Message Зеленський використає «брудну бомбу», якщо про це попросять США

Такий меседж російська пропаганда поширює на іноземну авдиторію. Мовляв, Зеленський піде на цей крок навіть якщо це знищить його країну. Нібито Зеленський — маріонетка США, яка виконує те, що від нього вимагає Вашингтон, йому «байдуже до всього», він «справді підлий персонаж».

На поширення меседжу звернули увагу фактчекери EU vs Disinfo. Цей меседж поширюють, щоб очорнити президента України Володимира Зеленського, виставляючи його маріонеткою США. Цей меседж є частиною наративу про відсутність суверенітету України. Водночас він спрямований на популяризацію необґрунтованих звинувачень щодо планів України застосувати «брудну бомбу». Повторення попередніх необґрунтованих звинувачень як встановлених фактів із внесенням незначних змін є частою прокремлівською технікою дезінформації. Раніше російська пропаганда публікувала «докази» підготовки Україною «брудної бомби»; писала що в Україні створили макет іскандера, який використовуватимуть як брудну ядерну бомбу. А також звинувачували Велику Британію в тому, що вона підтримує Україну щодо застосування «брудної бомби».

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join