Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Message Заяви Олени Зеленської щодо жертв сексуального насильства з боку росіян — нісенітниця

Пропагандисти насміхаються над заявами дружини Президента України Олени Зеленської щодо потерпілих від сексуального насильства з боку російської армії під час війни проти України. Мовляв, дані, які вона озвучила 4 березня на міжнародному форумі United for Justice, у якому взяли участь юристи з усього світу, не є правдивими, а сама тема сексуального насильства над жінками, дітьми та чоловіками в умовах війни не має великого значення. 

Насправді ж проблема сексуального насильства в умовах війни набуває «азартного» характеру. Російські військові сприймають зґвалтування як помсту, а жертв сексуального насильства та їх страждання — як нагороду та трофей. Хоч ідеться здебільшого про жінок, серед жертв зґвалтувань з боку російських військових також є і чоловіки. Олена Зеленська сказала, що загалом українська прокуратура розслідує 171 випадок сексуального насильства з боку російських військових. Серед постраждалих — 39 чоловіків та 13 неповнолітніх. У такому разі йдеться лише про тих осіб, які наважилися сказати про зґвалтування правоохоронцям. Натомість кількість жертв може бути ще більшою через те, що тема сексуального насильства в Україні все ще має свої «табу» в суспільстві.

Насміхаючись над словами Зеленської, пропагандисти намагаються знецінити гідність українців. Мовляв, Україна і так відома лише своїми повіями. Російський агітпроп накладає штампи на українців, використовуючи для цього сексуальне насильство. Це повторне свідчення відсутності розуміння правил ведення війни. «Детектор медіа» вже досліджував, у який спосіб пропагандисти знущаються з українських жінок, спекулюючи стереотипами у межах гендерної дезінформації.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join