Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Message Успішний контрнаступ ЗСУ — заслуга безпосередньої участі Пентагону в розробленні плану

Ця теза шириться проросійськими ЗМІ, зокрема її згадував посол Росії у США Анатолій Антонов. Він стверджує, що значних успіхів на українських фронтах було досягнуто завдяки участі Пентагону в розробленні плану для контрнаступу ЗСУ. У результаті, мовляв, США є ще однією стороною у цій війні. 

Як повідомляє видання The New York Times, Українська сторона справді розробляла план контрнаступу і з Вашингтоном, і з Лондоном. Проте ЗСУ тримає в таємниці свою воєнну стратегію і дані про стан армії, тож усі сторони лише радилися. 

Також, за словами видання, Розвідка США не має тієї інформації про українські операції, яку б вона справді хотіла. Вашингтон навіть має ліпше уявлення про армію Росії, її заплановані операції, успіхи й провали.

Цей меседж пропагандисти ширять задля виправдання поразки російської армії під час українського контрнаступу. Пропагандисти стверджують, що вони воюють не лише проти України, а й проти США. Саме тому російським військам, які розв’язали війну в Україні, слід було відступити. Цей меседж є частиною наративу про те, що Росія воює з кількома країнами одразу на українській території та що Україна не досягла б таких успіхів без допомоги Пентагону або НАТО.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join