Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Успішний контрнаступ ЗСУ — заслуга безпосередньої участі Пентагону в розробленні плану

Ця теза шириться проросійськими ЗМІ, зокрема її згадував посол Росії у США Анатолій Антонов. Він стверджує, що значних успіхів на українських фронтах було досягнуто завдяки участі Пентагону в розробленні плану для контрнаступу ЗСУ. У результаті, мовляв, США є ще однією стороною у цій війні. 

Як повідомляє видання The New York Times, Українська сторона справді розробляла план контрнаступу і з Вашингтоном, і з Лондоном. Проте ЗСУ тримає в таємниці свою воєнну стратегію і дані про стан армії, тож усі сторони лише радилися. 

Також, за словами видання, Розвідка США не має тієї інформації про українські операції, яку б вона справді хотіла. Вашингтон навіть має ліпше уявлення про армію Росії, її заплановані операції, успіхи й провали.

Цей меседж пропагандисти ширять задля виправдання поразки російської армії під час українського контрнаступу. Пропагандисти стверджують, що вони воюють не лише проти України, а й проти США. Саме тому російським військам, які розв’язали війну в Україні, слід було відступити. Цей меседж є частиною наративу про те, що Росія воює з кількома країнами одразу на українській території та що Україна не досягла б таких успіхів без допомоги Пентагону або НАТО.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись