Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція Мета США — використати війну в Україні, щоб послабити Євросоюз та Росію й зберегти світове лідерство

Мета США — використати війну в Україні, щоб послабити Євросоюз та Росію й зберегти світове лідерство. 

Такі меседжі поширюють пропагандистські телеграм-канали, зокрема “MediaKiller”. У таких повідомленнях ідеться, що нібито США не надасть Росії статусу держави-спонсора тероризму, оскільки через це Вашингтон позбудеться низки привілеїв. Зокрема, це буцімто призведе до розриву дипломатичних відносин з Росією та зменшить вплив США на міжнародній арені. Однак це — маніпуляція. Насправді як повідомляє Reuters, нещодавно Сенат США вже представив закон, згідно з яким Росію можуть визнати державою-спонсором тероризму. «Потреба в цьому заході є гострішою, ніж будь-коли раніше», — заявив на один з авторів законопроєкту, сенатор-демократ Річард Блюменталь. Тож Вашингтон не боїться вдаватися до таких рішучих дій, а тим паче активно підтримує Україну у війні, розв’язаній Росією. 

Раніше справді йшлося про те, що Росії не варто надавати такий статус. Адміністрація Байдена детальніше не коментувала це рішення. 

У такий спосіб Росія хоче показати свою міць та світову підтримку, ніби США не визнає її державою-терористом, адже від цього їй стане лише гірше. Мовляв, нікому не вигідно сваритися з Росією.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись