Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Manipulation Мета США — використати війну в Україні, щоб послабити Євросоюз та Росію й зберегти світове лідерство

Мета США — використати війну в Україні, щоб послабити Євросоюз та Росію й зберегти світове лідерство. 

Такі меседжі поширюють пропагандистські телеграм-канали, зокрема “MediaKiller”. У таких повідомленнях ідеться, що нібито США не надасть Росії статусу держави-спонсора тероризму, оскільки через це Вашингтон позбудеться низки привілеїв. Зокрема, це буцімто призведе до розриву дипломатичних відносин з Росією та зменшить вплив США на міжнародній арені. Однак це — маніпуляція. Насправді як повідомляє Reuters, нещодавно Сенат США вже представив закон, згідно з яким Росію можуть визнати державою-спонсором тероризму. «Потреба в цьому заході є гострішою, ніж будь-коли раніше», — заявив на один з авторів законопроєкту, сенатор-демократ Річард Блюменталь. Тож Вашингтон не боїться вдаватися до таких рішучих дій, а тим паче активно підтримує Україну у війні, розв’язаній Росією. 

Раніше справді йшлося про те, що Росії не варто надавати такий статус. Адміністрація Байдена детальніше не коментувала це рішення. 

У такий спосіб Росія хоче показати свою міць та світову підтримку, ніби США не визнає її державою-терористом, адже від цього їй стане лише гірше. Мовляв, нікому не вигідно сваритися з Росією.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join