Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Message Грузини протестують проти обмежень свободи слова, але підтримують Україну, де її немає

Проросійські телеграм-канали пишуть, що грузини приносять на протести українські прапори, але це недоречно. Мовляв, вони протестують проти закону, що дасть змогу владі закривати медіа та «придушувати» опозицію. А в Україні нібито якраз закрили всі «опозиційні» медіа та  «законодавчо заборонили» опозицію як таку. Мовляв, в Україні немає свободи слова, за яку борються грузини.

Поширюючи такі меседжі агітпроп використовує підміну понять та називає опозиційними лише проросійські політичні партії, які справді заборонили в Україні після початку повномасштабної війни. Те ж стосується й медіа — під заборону потрапили ті, які поширювали меседжі, співзвучні з російською пропагандою. Тобто в Україні борються не з опозицією, а з проросійськими силами. Власне, у Грузії також протестують проти змін до законодавства, які наслідують російське законодавство про «іноагентів».

Детальніше про реакцію російської пропаганди на протести у Грузії читайте у підбірці «Детектора медіа».

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join