Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Грузини протестують проти обмежень свободи слова, але підтримують Україну, де її немає

Проросійські телеграм-канали пишуть, що грузини приносять на протести українські прапори, але це недоречно. Мовляв, вони протестують проти закону, що дасть змогу владі закривати медіа та «придушувати» опозицію. А в Україні нібито якраз закрили всі «опозиційні» медіа та  «законодавчо заборонили» опозицію як таку. Мовляв, в Україні немає свободи слова, за яку борються грузини.

Поширюючи такі меседжі агітпроп використовує підміну понять та називає опозиційними лише проросійські політичні партії, які справді заборонили в Україні після початку повномасштабної війни. Те ж стосується й медіа — під заборону потрапили ті, які поширювали меседжі, співзвучні з російською пропагандою. Тобто в Україні борються не з опозицією, а з проросійськими силами. Власне, у Грузії також протестують проти змін до законодавства, які наслідують російське законодавство про «іноагентів».

Детальніше про реакцію російської пропаганди на протести у Грузії читайте у підбірці «Детектора медіа».

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись