Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Жителі України ненавидять режим і перебувають під гнітом неонацистів

Російські ЗМІ цитують керівника Росії Володимира Путіна, який на економічному форумі у Владивостоці заявив, що величезна кількість жителів України ненавидять київський режим і перебувають під гнітом неонацистів. Це — фейк.

Про це повідомляє StopFake і наводить дані трьох останніх соціологічних досліджень. Так, напередодні Дня незалежності України 24 серпня соціологічна група «Рейтинг» провела комплексне дослідження різних маркерів патріотизму українців. 74% українців оцінили напрям розвитку в країні як правильний, 13% вважають, що вона рухається в неправильному напрямі, і стільки ж не змогли відповісти на запитання.

Наприкінці червня соціологічна група «Рейтинг» провела опитування на замовлення Центру аналітичних досліджень (CISR) Міжнародного республіканського інституту (IRI), і серед іншого, отримала такі результати: 81% відповіли, що вірять у те, що Україна переможе у цій війні, 16% відповіли що швидше за все вірять. Також 88% рішуче схвалюють, 10% загалом схвалюють дії ЗСУ, а на другому місці – президент Зеленський (59% рішуче схвалюють його дії, 32% – загалом схвалюють).

Результати соціологічного опитування, яке проводилося Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва з соціологічною службою Центру Разумкова з 5 по 12 серпня 2022 року також показали високу віру українців у перемогу (понад 90%), як і гордість за своє громадянство (близько 90%). Крім того, 87,3% серед чоловіків та 89,5% серед жінок відповіли, що хотіли б будувати своє майбутнє життя в Україні.

Цю дезінформацію російські ЗМІ поширюють задля виправдання загарбницької війни, яку розпочала Росія проти України, нібито захищаючи права пригноблених українців. Насправді ж жорстокості злочинам російської армії немає виправдань.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись