Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Макрон даремно допомагає Україні, оскільки та найкорумпованіша країна у світі

Політика Франції щодо України, постачання їй зброї та фінансова допомога нібито є самогубством для цієї країни, оскільки в Україні найбільша корупція у світі. До того ж санкції проти Росії не працюють, адже та є основним постачальником сировини у світі. Це — меседж, який поширюють пропагандисти, про що пише euvsdisinfo.eu. Насправді Україна в рейтингу корумпованих країн, що його складає Transparency International, у 2021 році була 122-ю зі 180 країн, а Росія, до прикладу, 136-ю. Крім того, для боротьби з корупцією Україна здійснила і здійснює низку важливих кроків, зокрема, втілює судову реформу, змінює склад Вищої ради правосуддя, укріплює антикорупційні органи — САП і НАБУ. Останнє днями оголосило підозру депутату Трухіну за пропонування хабаря поліціянту.

Щодо санкцій, то Росія потерпає від них, оскільки їй бракує технологій для, зокрема, військово-промислового комплексу.

Цей меседж поширюють, щоб відвернути Захід від допомоги України та скасувати санкції проти Росії. Натомість їхня сталість у часі дає змогу Україні тримати оборону в неспровокованій війні та сподіватися на переможне її завершення.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись