Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція На Запорізькій АЕС немає військової техніки

Російські ЗМІ повідомляють, що спостерігачі з МАГАТЕ мають побачити, що на Запорізькій АЕС немає російської військової техніки. Вони посилаються на слова Володимира Путіна, який про це заявив у Владивостоці. Російський диктатор зазначив, що це підрозділи Росгвардії «охороняють» периметр і територію станції. Це — маніпуляція.

Про це пише StopFake

У звіті МАГАТЕ зазначено якраз зворотне: що військова техніка там присутня. Зокрема, у п. 39 звіту йдеться: «Команда спостерігала наявність російського військового персоналу, транспорту та обладнання на різних ділянках ЗАЕС, у тому числі кілька військових вантажівок на першому поверсі блоку 1 та блоку 2 машинного залу, а також військові автомобілі під переходом, що з'єднує приміщення реакторів».

А Росгвардія згідно з російським законодавством є військовою організацією. І в Україні ця структура виконує військові цілі, фактично є окупаційною структурою.

Російські ЗМІ цитують цю заяву Путіна, щоб виправдати себе, адже вони багаторазово стверджували, що російських військ там немає. Крім того, це спосіб вкотре звинуватити Україну в обстрілах захопленої станції та міста Енергодар, де вона розташована.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись