Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Manipulation На Запорізькій АЕС немає військової техніки

Російські ЗМІ повідомляють, що спостерігачі з МАГАТЕ мають побачити, що на Запорізькій АЕС немає російської військової техніки. Вони посилаються на слова Володимира Путіна, який про це заявив у Владивостоці. Російський диктатор зазначив, що це підрозділи Росгвардії «охороняють» периметр і територію станції. Це — маніпуляція.

Про це пише StopFake

У звіті МАГАТЕ зазначено якраз зворотне: що військова техніка там присутня. Зокрема, у п. 39 звіту йдеться: «Команда спостерігала наявність російського військового персоналу, транспорту та обладнання на різних ділянках ЗАЕС, у тому числі кілька військових вантажівок на першому поверсі блоку 1 та блоку 2 машинного залу, а також військові автомобілі під переходом, що з'єднує приміщення реакторів».

А Росгвардія згідно з російським законодавством є військовою організацією. І в Україні ця структура виконує військові цілі, фактично є окупаційною структурою.

Російські ЗМІ цитують цю заяву Путіна, щоб виправдати себе, адже вони багаторазово стверджували, що російських військ там немає. Крім того, це спосіб вкотре звинуватити Україну в обстрілах захопленої станції та міста Енергодар, де вона розташована.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join