Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Жителі України ненавидять режим і перебувають під гнітом неонацистів

Російські ЗМІ цитують керівника Росії Володимира Путіна, який на економічному форумі у Владивостоці заявив, що величезна кількість жителів України ненавидять київський режим і перебувають під гнітом неонацистів. Це — фейк.

Про це повідомляє StopFake і наводить дані трьох останніх соціологічних досліджень. Так, напередодні Дня незалежності України 24 серпня соціологічна група «Рейтинг» провела комплексне дослідження різних маркерів патріотизму українців. 74% українців оцінили напрям розвитку в країні як правильний, 13% вважають, що вона рухається в неправильному напрямі, і стільки ж не змогли відповісти на запитання.

Наприкінці червня соціологічна група «Рейтинг» провела опитування на замовлення Центру аналітичних досліджень (CISR) Міжнародного республіканського інституту (IRI), і серед іншого, отримала такі результати: 81% відповіли, що вірять у те, що Україна переможе у цій війні, 16% відповіли що швидше за все вірять. Також 88% рішуче схвалюють, 10% загалом схвалюють дії ЗСУ, а на другому місці – президент Зеленський (59% рішуче схвалюють його дії, 32% – загалом схвалюють).

Результати соціологічного опитування, яке проводилося Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва з соціологічною службою Центру Разумкова з 5 по 12 серпня 2022 року також показали високу віру українців у перемогу (понад 90%), як і гордість за своє громадянство (близько 90%). Крім того, 87,3% серед чоловіків та 89,5% серед жінок відповіли, що хотіли б будувати своє майбутнє життя в Україні.

Цю дезінформацію російські ЗМІ поширюють задля виправдання загарбницької війни, яку розпочала Росія проти України, нібито захищаючи права пригноблених українців. Насправді ж жорстокості злочинам російської армії немає виправдань.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join