Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Жозеп Боррель не чекає затвердження нового пакету санкцій

Такі повідомлення ширяться соціальними мережами й пропагандистськими ЗМІ. У них ідеться, що Верховний представник Європейського союзу з питань закордонних справ та політичної безпеки не чекає на ухвалення нового пакету санкцій. Мовляв, Боррель, відповідно, не хоче і його затвердження. Проте це — неправда.

Як розповідають фактчекери проекту «StopFake», раніше Боррель заявив, що, на його думку, наступний пакет санкційних заходів проти Росії може бути затверджений «через кілька днів», що в результаті й сталося. Тобто ще перед самітом ЄС Жозеп Боррель, навпаки висловив сподівання, що дев'ятий пакет санкцій проти Росії скоро затвердять. До того ж, він ніколи не казав, що саме не очікує на прийняття наступного пакету санкцій.

Пропагандисти поширюють цей фейк, щоб підживлювати наратив про нібито несправедливо накладені санкції на Росію, що аж деякі високопосадовці відмовляються брати участь в ухваленні нового пакету.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись