Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Іспанський сатиричний журнал «El Jueves» присвятив свою обкладинку Анджею Дуді, який нажаханий через наступ Росії на Польщу

У мережі поширюють нібито нову обкладинку іспанського сатиричного журналу «El Jueves». На карикатурі зображений наляканий президент Польщі з написом: «Я не хочу війни з Росією!». Проте це — фейк. 

Фахівці Voxcheck розповіли: обкладинка з карикатурою, яку поширюють у мережі, на офіційних сторінках журналу немає. На штрихкоді обкладинки журналу є цифри — 02375 (номер випуску). Утім, обкладинка з таким номером має інший вигляд. 

Пропагандисти неодноразово фальшували обкладинки різноманітних журналів, аби переконати суспільство в тому, що насправді весь світ кепкує з українських та західних високопосадовців. У такий спосіб вони поширюють вигідні прокремлівській пропаганді тези: якщо про це говорять не лише пропагандисти, а й "увесь світ", то складається враження, що меседжі — правдиві. 

Фейкова обкладинка

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись