Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Зеленський заявив, що годуватиме рибу в Криму вже цього літа

Пропагандисти поширюють фото, яке нібито є скриншотом російської версії сайту новинної служби BBC. Згідно з ним, Президент України заявив — мовляв, він особисто вже цього літа годуватиме рибу біля причалу в Криму. Це — фейк.

На нього звернули увагу аналітики грузинського проєкту MythDetector. Вони не змогли знайти повної версії матеріалу, згаданого у «скриншоті», у відкритому доступі. Крім того, вони запитали в представників новинної служби чи публікували вони таку статтю. Кореспонденти російської новинної служби BBC підтвердили. що зображення є фейковим. Насправді Володимир Зеленський на пресконференції 24 лютого сказав, що Україна морально готова та готується у військовому сенсі до деокупації Криму. 

У такий спосіб пропагандисти намагаються особисто дискредитувати Президента України. Мовляв, він не розуміє, про що каже та втратив відчуття реальності. «Детектор медіа» вже  писав про те, як росіяни намагаються знищити імідж Зеленського за допомогою маніпуляцій та фейків. 

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись