Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Зеленський під час візиту до США передав Конгресу прапор України «з рунами СС»

Таку інформацію з нібито фотодоказом поширили російські ресурси.

Насправді це фотофейк. Російські пропагандисти змінили оригінальну фотографію так, щоб підпис 46-ї окремої аеромобільної бригади Десантно-штурмових військ Збройних сил України нагадував емблему збройних формувань Націонал-соціалістичної робітничої партії у нацистській Німеччині. Оригінальну світлину зображено у спосіб, щоб цифра 46 стала схожа на емблему СС.

Те, що пропагандисти поширили фейкове фото, можна зрозуміти і з того, що на ньому спікер Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі стоїть ліворуч, а віцепрезидент США Камала Харріс – праворуч. На оригінальному фото все навпаки, і саме цю фотографію українського президента на тлі прапора публікували багато світових ЗМІ, зобразивши, як саме були розташовані політики. Цей епізод можна побачити в сюжетах різних телеканалів, на трансляції візиту Зеленського до Конгресу.

Російська пропаганда регулярно поширює «докази» нібито прихильності української влади до нацистської ідеології, щоб виправдати потребу у своїй вигаданій «денацифікації» України. Детальніше.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись