Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк США проводили в Україні навчання та тренування зі збудниками особливо небезпечних інфекцій

24 грудня міністерство оборони Росії вкотре повернулося до заяв про «військово-біологічну діяльність США в Україні», нібито у результаті розслідування вони виявили, що США проводили на українській території навчання та тренування зі збудниками особливо небезпечних інфекцій.

Цього разу у відомстві Росії зазначають, що до «біолабораторій» причетні президент відділу міжнародних досліджень Pfizer та екскерівники структур американського міністерства охорони здоров’я. Мовляв, усі перелічені учасники військово-біологічних проєктів в Україні пов'язані з Демократичною партією США.

Буцімто на сьогодні незавершені в Україні дослідження Пентагон переносить до країн Центральної Азії та Східної Європи.

Нагадаємо, що в Україні ніколи не існувало «американських біолабораторій Пентагону» — це російський фейк, який поширюється з 2010 року, і був багато разів розвінчаний. Лише за часи війни в Україні його спростовували й Пентагон, і Держдеп США, і представники ЄС, і МЗС, і МОЗ України.

Росія використовує тему з «біолабораторіями» як частину наративу «про керування України Заходом», а також про «русофобію». Детальніше про це можна прочитати тут.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись