Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake США проводили в Україні навчання та тренування зі збудниками особливо небезпечних інфекцій

24 грудня міністерство оборони Росії вкотре повернулося до заяв про «військово-біологічну діяльність США в Україні», нібито у результаті розслідування вони виявили, що США проводили на українській території навчання та тренування зі збудниками особливо небезпечних інфекцій.

Цього разу у відомстві Росії зазначають, що до «біолабораторій» причетні президент відділу міжнародних досліджень Pfizer та екскерівники структур американського міністерства охорони здоров’я. Мовляв, усі перелічені учасники військово-біологічних проєктів в Україні пов'язані з Демократичною партією США.

Буцімто на сьогодні незавершені в Україні дослідження Пентагон переносить до країн Центральної Азії та Східної Європи.

Нагадаємо, що в Україні ніколи не існувало «американських біолабораторій Пентагону» — це російський фейк, який поширюється з 2010 року, і був багато разів розвінчаний. Лише за часи війни в Україні його спростовували й Пентагон, і Держдеп США, і представники ЄС, і МЗС, і МОЗ України.

Росія використовує тему з «біолабораторіями» як частину наративу «про керування України Заходом», а також про «русофобію». Детальніше про це можна прочитати тут.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join