Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Зеленський нібито купив парадний автомобіль Гітлера на аукціоні

Пропагандисти поширюють в соцмережах інформацію, що президент України Володимир Зеленський нібито придбав парадний автомобіль Гітлера за 15 мільйонів доларів. Утім це - фейк.

Про нього повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО. Його фахівці зʼясували, що цей фейк походить із сайту Seattle Tribune, який був створений лише п'ять днів тому, а стаття із цією інформацією не має вказаного автора. У матеріалі представлено фото автомобіля, нібито припаркованого біля Офісу Президента, і стверджується, що його опублікував відомий український телеграм-канал. Проте на згаданому телеграм-каналі такої світлини немає.

Цей фейк є одним із багатьох, які спрямовані на особисту дискредитацію Президента України та його родини. Пропагандисти намагаються представити Володимира Зеленського як людину, яка здійснює марнотратні й провокаційні покупки під час війни, підриваючи його репутацію та знижуючи рівень довіри до нього. Поширюючи фейкові новини про неналежні дії керівництва, пропагандисти намагаються посіяти недовіру серед українського суспільства та зменшити підтримку владних інституцій. Вибір саме автомобіля Гітлера у фейку має на меті викликати асоціації з нацизмом, що є частиною кремлівської пропаганди, яка постійно намагається створити образ української влади як «неонацистської».

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись