Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Зеленський хоче приглушити невдоволення блекаутом патріотичними гаслами

Російські пропагандисти шоковані від того, як мужньо і незламно вся Україна переживає третю добу блекауту, як українці, замість того, щоб критикувати владу і звинувачувати у всіх бідах президента України Володимира Зеленського, у соціальних мережах діляться порадами, як вижити у темні часи та допомагають одне одному.

З огляду на це російські анонімні телеграм-канали запустили меседжі, що влада України нібито фіксує зростання бунтівних настроїв у суспільстві через блекаут, але щоб приглушити їх, переконує людей мовчати й терпіти.

Мовляв, той, хто з покорою сприймає відсутність електрики, зв’язку і води, найкращий патріот. Такими меседжами пропагандисти хочуть підбурити українців виходити на вулиці та протестувати проти влади, не бути слухняними. Нібито, якщо вони зараз цього не зроблять, то взимку буде ще гірше, і у всьому винен лише Офіс Президента.

Насправді кожен українець знає, що у цьому винні росіяни, а не Офіс Президента і Зеленський. Майже вся Україна знеструмлена, без води й тепла через масові атаки росіян 10 жовтня, 15 та 23 листопада. Остання атака призвела до блекауту в Україні на кілька діб. Через цю ситуацію в українців лише наростає лють щодо ворогів і спонукає  в жодному разі не йти на примирення з Росією на її умовах.  

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись