Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Голодомору не було — був «всесоюзний» голод

Російська пропаганда систематично заперечує провину Росії в трагедії 1932-1933 років. Ба більше, у квітні 2008 року Росія висловила протест проти міжнародного визнання голодомору як злочину проти українців. 

Для того, щоб перекласти провину за цей злочин росіяни систематично поширюють фейки про те, що голодомор був наслідком «перегинів на місцях» або ж наслідком посухи, а не системною політикою Росії. Мовляв, місцеві чиновники не доповіли найвищому керівництву про ситуацію. Також стверджували, що голодомор — це вигадка західних спецслужб для дискредитації СРСР. Центр протидії дезінформації опублікував ключові фейки російської пропаганди щодо голодомору в Україні у 1932-1933 роках. Детальніше про голодомор 1932 – 1933 та російсько-українську війну.

Раніше зарубіжні фактчекери звертали увагу на поширення на іноземну авдиторію меседжу про те, що голодомор — не геноцид українського народу.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись