Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Зеленському потрібна Західна зброя, аби «хоча б» зупинити Росію, про звільнення окупованих територій вже не йдеться

Такий меседж поширюють проросійські телеграм-канали після проведення зустрічі у форматі «Рамштайн». Мовляв, якщо раніше президент України говорив про звільнення захоплених Росією територій, то тепер просить зброю, щоб «хоча б зупинити Росію».

Насправді риторика українського президента не змінилася. Агітпроп маніпулює цитатою Володимира Зеленського з промови у Рамштайні. Пропагандисти висмикнули з контексту частину виступу з закликом «розпочати принципове постачання, яке зупинить російське зло». Однак, залишили поза увагою заклики Зеленського гарантувати таку артилерію й таку ППО, які розібʼють терор та забезпечать перемогу. «Тож нехай ваші рішення бʼють точно!  Так само як наші герої на передовій», — сказав президент України.

Пропагандисти систематично намагаються дискредитувати Володимира Зеленського як в Україні, так і за кордоном. Раніше вони стверджували, що Зеленський підписав акт капітуляції під час візиту до США. Нібито Зеленський міг би зупинити війну, але Захід не дав йому змоги цього зробити.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись