Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Захід використовує війну в Україні як інструмент для реалізації геополітичних амбіцій

Такий меседж пролунав від МЗС Росії. У повідомленні йшлося, що нібито Захід зумисне постачає зброю Україні, аби втримувати країну у сфері свого впливу. Мовляв, тому Захід може вдатися до застування ядерної зброї. 

Насправді ж ядерним шантажем займається Росія, яка хотіла залякати Захід, аби він не постачав зброю Україні. Власне після вдалої спроби контрнаступу України пропагандисти посилили дезінформаційну кампанію про ядерну загрозу. Також після невдалої спроби окупанти вдалися до іншої риторики, а саме тієї, що Захід буцімто «хоче заполонити весь світ», тому намагається постачати зброю й нести смерть повсюди. Однак Західна спільнота допомагає Україні зброєю й усіляко підтримує країну в захисті її територій від Росії, яка розв’язала війну в Україні.

У такий спосіб пропагандисти намагаються залякати Захід і спробувати чинити опір постачанню зброї Україні та водночас виправдати свої поразки у війні, яку самі й розв’язали. Раніше пропагандисти вже писали, що Росія воює проти колективного Заходу. Якщо зброя надходить від країн-членів НАТО, то вони нібито є стороною конфлікту

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись