Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Запорізька АЕС переходить у власність «Росатому»

Ці повідомлення поширюють російські пропагандистські ЗМІ та анонімні телеграм-канали. У повідомленні ідеться, що нібито після проведення псевдореферендумів ЗАЕС перейшла під юрисдикцію «Росатому». Проте — це неправда. 

Як повідомляє Центр протидії дезінформації, жодного переходу ЗАЕС під юрисдикцію «Росатому» не може бути. Окупанти фактично здійснили рейдерське захоплення атомної станції викравши печатку. Президент «Енергоатома», заступник генерального директора ЗАЕС Петро Котін, видав наказ про визнання недійсною вкрадену печатку попереднього зразка, а також затвердив використання нової печатки з 6 жовтня 2022 року. 

Поширюючи такі маніпулятивні заяви, Кремль намагається посилити ядерний шантаж світу та спробувати залякати країн-партнерок України. Раніше пропагандисти поширювали повідомлення, що нібито Запорізька АЕС  має   «катастрофічний» стан, і Росія її врятувала.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись