Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Якщо США постачатимуть Україні ракети більшої дальності — вони стануть стороною конфлікту

Такий меседж поширюють російські чиновники, яких цитують проросійські телеграм-канали. За їхніми повідомленнями, постачання ракет більшої дальності дії, ніж є зараз — це критична межа. Мовляв, у такому випадку Росія залишає за собою право захищати «свою» територію.

Цей меседж є частиною великого наративу російської пропаганди щодо того, що Росія насправді воює не з Україною, а зі США, ЄС чи НАТО. Пропагандисти постійно намагаються втягнути у війну ще одну сторону й щоразу створюють нові так звані червоні лінії. Мовляв, якщо якась країна дає Україні зброю — її можна вважати стороною конфлікту й винною в тому, що війна все ще триває. Насправді ж винною у війні, яка триває в Україні, є виключно Росія, а зброю країни-партнери надсилають Україні для того, щоби ми мали змогу оборонятися від загарбників та відвойовувати окуповані території.  

Також це повідомлення має на меті змусити США відмовитися від підтримки України, і є черговим у низці подібних «попереджень».

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись