Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція У Великій Британії шкодують, що не запросили Путіна на похорон Єлизавети ІІ

Таку маніпуляцію поширили російські ЗМІ. Нібито про відсутність лідера РФ шкодують у Лондоні, адже його варто було б запросити на церемонію прощання з королевою, бо це сприяло б поліпшенню відносин між Москвою та Лондоном.  

Насправді російські ЗМІ, як повідомляє StopFake, послалися на колонку в газеті «Індепендент», яку веде проросійська авторка. І в ній ані слова немає про те, що у Великій Британії «шкодують», що не запросили Путіна на церемонію. Вона пише лише про те, що його варто було б запросити для поліпшення відносин між країнами. Жодних офіційних повідомлень про шкодування з Лондона не надходило.

Російські ЗМІ не вперше висмикують фрази в іноземних ЗМІ з контексту для просування потрібних їм наративів. Цього ж разу йдеться про перекручення змісту окремої колонки в англійському медіа. Це робиться для того, щоб виставити Росію впливовою стороною у відносинах між двома державами та здобути першість у протистоянні з Лондоном. А водночас — щоб виставити союзника України в негативному світлі.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись