Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Захід примушує Україну до переговорів з Росією

Така інформація шириться пропагандистськими та анонімними телеграм-каналами. У повідомленнях ідеться, що Захід вичерпав своє терпіння через наполягання України на відмові від переговорів з Росією. Мовляв, Захід виступає з ініціативою до переговорів. Проте — це неправда. 

Як повідомляють фактчекери EU vs Disinfo, з боку Заходу не відбулося серйозних змін у риториці щодо дій Кремля. Наприклад, Європарламент визнав Росію державою-спонсором тероризму. Водночас Парламентська Асамблея НАТО визнала Росію державою-терористом. До того ж під час проведення Асамблеї високопосадовці НАТО заявили, що вони рішуче протистоять російській агресії та планують посилити підтримку України. Немає жодних ознак того, що Захід змушує Україну провести перемовини з Росією. 

Пропагандисти поширюють цей фейк з метою дискредитації Заходу як ненадійного партнера. Нібито Захід зовсім не зацікавлений в Україні та її інтересах, а лишень шукає різноманітні шляхи, щоб домовитися з Росією. Проте безумовна допомога наших партнерів свідчить про інше.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись