Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Якби не війська НАТО, росіяни б точно перемогли на Харківщині

У проросійських пабліках поширюють дописи зі свідченнями нібито очевидців, які бачили темношкірих, озброєних до зубів іноземних найманців в Ізюмі. А в Козачій Лопані нібито розмовляють винятково англійською.

Як пише Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, пропагандистський наратив  «західна зброя лише затягує конфлікт в Україні» плавно переріс у «НАТО прийшло, а так би ми українцям наваляли».

Жодних доказів перебування військ НАТО в Україні немає. В українських пабліках та соціальних мережах поширюють відеозаписи зі звільнених від російських окупантів міст та сіл, де видно, що саме українська армія дає відсіч російським загарбникам. 

Раніше пропаганда приписувала військам НАТО звільнення Вовчанська. Поширюючи фейки про війська НАТО чи війська США в Україні, росіяни намагаються виправдати свою поразку та приховати ганьбу, адже на початку повномасштабного вторгнення пропагандисти знецінювали й висміювали українських військових і планували  «взяти Київ за три дні».

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись