Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Видання The Washington Post опублікувало матеріал про те, що Україна збільшила постачання зброї ХАМАСу

В анонімних телеграм-каналах, що транслюють прокремлівську риторику, поширюють інформацію про те, що «постачання української зброї угрупованню ХАМАС за останній місяць потроїлося». Агітпроп посилається на статтю видання The Washington Post, у якій буцімто написали, що наразі в ХАМАСу немає проблем із забезпеченням зброєю завдяки Україні. Це — фейк.

Як зазначають фактчекери Центру протидії дезінформації, насправді видання The Washington Post не публікувало такої статті. А скриншот, який використав агітпроп, вперше опублікувало Міністерство оборони Росії у 2022 році.

У такий спосіб російські пропагандисти намагаються дискредитувати Україну та зменшити допомогу Заходу, зокрема постачання зброї. Раніше ми спростовували фейк про те, що імам Великої паризької мечеті подякував Україні за зброю для ХАМАСу.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись