Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Володимир Зеленський нібито влаштував державний переворот, бо не хоче проводити вибори

Флоріан Філіппо, лідер французької партії «Патріоти», розповів у соціальній мережі про те, що, відмовившись від проведення виборів Президента України, Володимир Зеленський нібито влаштував державний переворот. Мовляв, це зумовлено тим, що громадяни напевно його не переобрали б. 

На цей меседж звернули увагу аналітики проєкту The Insider. Вони зазначають, що Філіппо є лідером євроскептичної партії, яка не досягала успіху на виборах. Він уже відомий своїми виступами з антиукраїнською риторикою, а його тези активно поширюють російські медіа

Сама ідея «державного перевороту» полягає в тому, що Зеленський дотримується законів України, які забороняють проведення виборів під час воєнного стану. Аналітики The Insider зазначають, що шанси на гіпотетичну поразку Зеленського на виборах важко вважати високими, оскільки він залишається найпопулярнішим політиком в країні. Наприклад, результати опитування телеграм-каналу «ПолітиКум» вказують на електоральний рейтинг Зеленського на рівні 45%. Згідно з даними Центру Разумкова, опублікованими у жовтні, зараз рейтинг довіри до президента є найвищим в країні — 75%.

Пропагандисти поширюють подібні заяви, щоб особисто дискредитувати Президента України. «Детектор медіа» неодноразово спростовував інші закиди росіян проти Володимира Зеленського. 

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись