Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Візит Зеленського до країн Балтії — це нібито спроба отримати нові кредити

Російські пропагандисти поширюють інформацію, що відвідини країн Балтії президентом Володимиром Зеленським — це намагання через «країн-адвокатів» України отримати позитивне голосування в ЄС за виділення нових воєнних кредитів. Мовляв, без цього Україна майже не має шансів отримати фінансову допомогу від ЄС.

Ця інформація не відповідає дійсності, пояснюють у Центрі протидії дезінформації при РНБО. Справжня мета візиту Верховного головнокомандувача ЗСУ до країн Балтії — це поглиблення співпраці з цими державами в багатьох сферах. Зокрема, у напрямку безпеки, інтеграції до ЄС і НАТО, військової співпраці. 

Варто зауважити, що візит Зеленського до Литви вже приніс вагомі результати:

Російський агітпроп прагне переконати всіх навколо в тому, що в Європі від війни в Україні вже втомилися, тому фінансову допомогу їй більше не хочуть надавати. Крім того, у такий спосіб пропагандисти намагаються дискредитувати Україну на міжнародній політичній арені, мовляв, українське керівництво «хапається за останню соломинку» отримати гроші від ЄС для продовження війни. 

• Читайте також: Україна на економічному форумі в Давосі нібито буде випрошувати нові воєнні кредити й продавати свої землі

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись