Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Україна на економічному форумі в Давосі нібито буде випрошувати нові воєнні кредити й продавати свої землі

Пропагандистські ресурси поширюють інформацію, що українська делегація їде на Всесвітній економічний форум у Давос «випрошувати у світового бізнесу нові воєнні кредити». Натомість за них українська влада буцімто хоче віддати державні «землі та активи».

Насправді ключова мета участі української делегації в Давоському форумі — це використання цього майданчика для просування реалізації Української формули миру. Про це пишуть у Центрі протидії дезінформації при РНБО. У Давосі, зокрема, запланована зустріч радників із національної безпеки та політичних радників лідерів України та Великої Британії з питання реалізації Української формули миру. 

Варто зауважити, що меседжі росіян на тему «розпродажу української землі» з'явилися ще у 2020 році. Можна стверджувати, що агітпроп продовжує озвучувати свій старий «темник». Раніше ми аналізували меседж пропагандистів про те, що Росія завжди прагнула миру, але Україна не хоче «домовлятися».

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись