Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Відео з деокупованого Херсона — постановчі

Таку інформацію поширюють у соціальних мережах та анонімних телеграм-каналах. У повідомленнях ідеться, що українська розвідка заздалегідь домовилася з місцевими волонтерами про підготовку до приходу ЗСУ, тож активісти зазняли постановчі відео. Мовляв, поневолених українців змушують вдавати радість від приходу ЗСУ. Проте — це неправда. 

Насправді Генштаб ЗСУ опублікував серію відео зі звільненого Херсона. Відео створене сьогодні о 15:24, про що свідчать його вихідні дані. Тобто про зняте заздалегідь відео не може йтися. 

Окрім цього, такі відео публікувалися й з раніше звільненої Харківщини. Однак пропагандисти знову намагалися це спростувати та назвати відео фейковим і постановчим. 

Пропагандисти намагаються спростувати факт того, що українці чекають на звільнення територій. У такий спосіб вони хочуть виправдати свою тезу, що українці раді бачити Росію на своїх теренах. 

Оскільки вони переконували понад 8 місяців, що українці радіють росіянам, проте відео свідчать про протилежне.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись