Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Викриття Як Росія через своїх агентів на Заході дискредитує Збройні Сили України

Для проведення інформаційних кампаній росіяни створювали свою мережу за кордоном ще до початку повномасштабного вторгнення, але з настанням великої війни концентрація цих мереж значно збільшилася. Спецслужби країн-партнерів досі виявляють осіб, що є або агентами Росії, або ж “агентами впливу” Росії. 

Як повідомляє представник Генерального Управління Розвідки при Міністерстві Оборони України Андрій Черняк, росіяни дуже зацікавлені в перекритті шляхів постачання зброї від наших партнерів, адже розуміють, що без їхньої військово-технічної допомоги Україні буде дуже тяжко.

Саме тому пропагандисти дискредитують Збройні Сили України: вони намагаються унеможливити надходження зброї до України будь-якими способами. Залучені й космічна розвідка, і агентурна мережа, і всі засоби політичного та економічного шантажу.

«Росіяни працюють із засобами масової інформації для проведення інформаційних операцій, як, наприклад, про вигаданий продаж Україною західного озброєння або застосування нашими Збройними силами "брудної бомби”», — зазначає представник ГУР МО.

На фінансування такої кампанії Росія витрачає мільйони доларів. Проте, як стверджує Андрій Черняк, вона масштабна та неефективна. Однак Росія не полишає спроб впливати на Захід у такий спосіб. 

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись