Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Відео з деокупованого Херсона — постановчі

Таку інформацію поширюють у соціальних мережах та анонімних телеграм-каналах. У повідомленнях ідеться, що українська розвідка заздалегідь домовилася з місцевими волонтерами про підготовку до приходу ЗСУ, тож активісти зазняли постановчі відео. Мовляв, поневолених українців змушують вдавати радість від приходу ЗСУ. Проте — це неправда. 

Насправді Генштаб ЗСУ опублікував серію відео зі звільненого Херсона. Відео створене сьогодні о 15:24, про що свідчать його вихідні дані. Тобто про зняте заздалегідь відео не може йтися. 

Окрім цього, такі відео публікувалися й з раніше звільненої Харківщини. Однак пропагандисти знову намагалися це спростувати та назвати відео фейковим і постановчим. 

Пропагандисти намагаються спростувати факт того, що українці чекають на звільнення територій. У такий спосіб вони хочуть виправдати свою тезу, що українці раді бачити Росію на своїх теренах. 

Оскільки вони переконували понад 8 місяців, що українці радіють росіянам, проте відео свідчать про протилежне.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join