Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Викриття Від імені онлайн-газети Daily Mail випустили фейкову статтю про Зеленського

У мережі поширюють скриншоти нібито опублікованої статті в онлайн-виданні Daily Mail, яка має такий заголовок: «Чому український президент хоче бути більше схожим на Чарлі Чапліна, ніж на Черчилля». Російські пропагандисти зі свого боку кажуть, що саме з таким заголовком Daily Mail презентує книгу Саймона Шустера про Президента України Володимира Зеленського.

У Центрі протидії дезінформації при РНБО перевірили цю інформацію. Як виявилося, статті з таким заголовком немає на офіційному сайті онлайн-газети. Крім того, Центр виявив фейковий агрегатор новин, де й було розміщено «статтю» від імені Daily Mail.

Поширюючи «новини» чи «статті» від імені авторитетних іноземних видань, агітпроп намагається зробити свої фейки більш правдоподібними. Це одна з тактик російської пропаганди. Раніше ми неодноразово аналізували подібні штучно створені матеріали.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись