Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк У Харкові затримали чоловіка, який нібито отруїв військових 113-ї ОБрТрО

Таку інформацію поширюють російські телеграм-канали. Згідно зі словами пропагандистів, це зробив мешканець Малої Рогані, що на Харківщині, через його «любов до Росії». 

Насправді інформація про отруєння військових 113-ї окремої бригади територіальної оборони не відповідає дійсності. Про це пишуть у Центрі протидії дезінформації при РНБО. Чоловіка — жителя Балаклії, а не Малої Рогані, як стверджують російські пропагандисти, — справді затримали, проте не через отруєння військових, а за його  підтримку росіян і заклики до співпраці з ними під час окупації Балаклії. Про це дещо раніше повідомляли в Харківській обласній прокуратурі. 

Закликаємо довіряти лише верифікованим джерелам інформації. Раніше «Детектор медіа» спростовував інформацію, що на Харківщині бійці 125-ї ОБрТрО нібито розстріляли двох чоловіків. 

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись