Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк На Харківщині бійці 125 ОБрТрО нібито розстріляли двох чоловіків

Таку інформацію поширюють прокремлівські ресурси. За словами пропагандистів, інцидент стався біля прикордонного селища Слатине. 

У Центрі протидії дезінформації при РНБО заявляють, що це черговий фейк російських пропагандистів. Насправді загиблі підірвалися на вибухонебезпечному предметі, встановленому росіянами в лісосмузі між Великими Проходами та Слатиним (Харківська область). Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі. Чоловіки були віком 32 та 19 років, обоє — мешканці села Слатине. У прокуратурі встановили, що вони поїхали в ліс пиляти дрова для домашніх потреб.

Російські пропагандисти поширюють подібні фейки з метою демонізації українських військових. Втім, якраз-таки російська армія винна в смерті цих чоловіків, адже Слатине — деокупована територія. Цілком імовірно, що під час втечі з Харківської області росіяни залишали пастки, зокрема у вигляді протипіхотних мін.

• Читайте також: Внаслідок обстрілу ЗСУ «пекарні» в Лисичанську нібито загинуло 28 «мирних жителів»

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись