Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Фейк про списки українських військовополонених, яких Україна нібито не хоче повертати

У соцмережах поширюють списки українських полонених, яких Україна нібито не бажає забирати. Це імена та прізвища реальних людей, які перебувають у російському полоні. Проте Координаційний штаб із питань поводження з військовополоненими повідомляє, що російська сторона не пропонувала ці списки для обміну.

Також там зазначили, що Україна має значний обмінний фонд і готова до обміну «всіх на всіх». Проте Росія не зацікавлена в тому, щоби повернути своїх військовослужбовців додому. Координаційний штаб продовжує перемовини задля якнайшвидшого звільнення всіх українців, які потрапили до російської неволі й перебувають там у надзвичайно важких умовах. 

Російська пропаганда продовжує спекулювати на почуттях українців, рідні яких потрапили в полон або вважаються безвісти зниклими, бо розцінює це як важіль впливу на українське суспільство. У Координаційному штабі пишуть, що нові обміни готуються, а також закликають українське суспільство залишатися об'єднаним, не довіряти ворогу та його провокаціям.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись