Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк . Вбитий в Сєвєродонецьку громадянин Франції — «найманець».

Російська державна агенція ТАСС, цитуючи слова Андрія Морочко, бойовика з «ЛНР» повідомила, що начебто громадянин Франції, що загинув у Сєверодонецьку, був найманцем та був посередником при постачанні зброї в Україну. Це — фейк.

Насправді, Фредерік Леклерк-Імхофф, - журналіст каналу BFMTV, якого 30 травня 2022 року вбили росіяни під час обстрілу евакуаційної колони цивільних осіб з міста Сєверодонецьк. Йому було 32 роки. На поширення фейку відреагувала мати загиблого, яка сказала, що нікому не вдасться заплямувати пам’ять її сина, а причетні до військового злочину, який російська пропаганда намагається приховати, повинні бути покарані. «Мене нудить від вашого пресрелізу», - йдеться в повідомлені матері Леклерка-Імхоффа, який розміщений на сайті каналу BFMTV. Також вимагають розслідування загибелі журналіста голова МЗС Франції.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись