Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк . Україна відмовиться від соціальних виплат жителям Херсонщини.

Російськи телеграм-канали, а також ЗМі, підконтролі окупантам, пишуть, що українська влада планує відмовитися від соціальних виплат мешканцям окупованої області. Це – брехня, яку спростувало увагу видання StopFake.

В області продовжують виплачувати всі соціальні виплати, але в деяких випадках виплати були заблоковані через технічні умови. Про це про ці затримки неодноразово повідомляла місцева влада.

Заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський раніше повідомляв, що соціальні виплати в області не будуть скасовані. Окрім цього, депутат Херсонської обласної ради Сергій Хлань 19 травня зазначив, що усі соціальні виплати по Херсонщині, які були заблоковані до цього дня, вдалося розблокувати. А до 22 травня соціальні виплати мають отримати усі мешканці області.

Нагаладаэмо, що міністр соціальної політики України Марина Лазебна заявила, що всі пенсії та соціальні виплати тим українцям, хто опинився в зонах тимчасової окупації, нараховуються, як належить.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись