Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк В Україні відновлюють графіки погодинного відключення електроенергії

Таку інформацію поширили в українському сегменті соцмереж. У повідомленнях ідеться, мовляв, у травні в Україні відновлюють графіки погодинного відключення електроенергії. Автори посилаються на повідомлення пресслужби Міненерго. Це — неправда. 

У Міністерстві енергетики спростували цю інформацію і сказали, що вона не відповідає дійсності. За їхніми словами, енергетики не планували вводити графіки обмеження електроенергії. Водночас очільник Міненерго Герман Галущенко додав, що завдяки злагодженій роботі енергетиків уже майже як три місяці відсутні будь-які масові відключення. Крім того, у Міненерго вже готуються до нового опалювального сезону і переконують, що локальні відключення світла можуть бути лише через російські обстріли. 

Наразі спільно з усіма енергетиками країни, які генерують, передають та розподіляють електроенергію, складено оптимізований графік ремонтів, що покликані усунути наслідки російських обстрілів.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись