Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж В Україні та країнах Балтії систематично знищують історичну памʼять

Пропагандисти, що поширюють проросійську риторику в медіа, стверджують, нібито низка європейських країн, а особливо Україна та країни Балтії, систематично знищують історичну памʼять. Мовляв, у них забули про уроки Другої світової війни, а натомість поклоняються расистським, неонацистським та екстремістським ідеям. 

На цей меседж звернули увагу аналітики проєкту EUvsDisinfo. Вони зазначають, що кремлівські медіа неодноразово лякають «відродженням нацизму» на Заході та «історичним реваншизмом» проти Росії. Міф «нацистської України» спростовується тим, що нацистська та комуністична ідеології заборонили в Україні на законодавчому рівні у 2015 році. 

Поширюючи подібні меседжі, пропагандисти хочуть виправдати агресію Росії проти України, мотивуючи її хибною потребою «денацифікації». Безпідставно називаючи всіх українців нацистами, вони навмисно представляють їх у негативному світлі. «Детектор медіа» спростував низку фейків та маніпуляцій із використанням цього меседжу.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись